Tips att sköta sin navelpiercing!


LÄÄÄÄÄÄS OM DU BEHÖVER TIPS!

Ni kanske tycker det är tjatigt att jag tar upp helta tiden om den men det är viktigt för er som ska/precis har tagit hål i naveln. Jag lyssnade inte riktigt på de här tipsen men jag märker att jag skulle ha gjort det, ni alla vet ju hur det blev, hela naveln svullna ju upp och det gjorde så ont att jag bara ville ligga på sängen och skrika.
Jag har fått frågor för ett tag sen om hur man ska göra och sånt så nu kommer lite tips :)

1. Håll inte på och pilla på percingen med smuttsiga händer, det hör ni kanske ofta men seriöst, använd bakteriedödande medel på händerna och pilla inte för mycket. Speciellt inte ibörjan.

2. Gör rent naveln 2 gånger om dagen med bakteriedödande medel, dränk den inte i medlet utan ta försiktigt och gör även rent runt naveln och i den, det samlas massa skit där. När ni också duschar ska ni tänka på att torka den första av allt med handduken, samlas det vatten i percingen kan det lätt bli infektion.

3. Lufta gärna piercingen i början utan någon tröja på den. Och ha inte heller tajta kläder på den de första dagarna, det kan lätt hända att man fastnar i och det gör verkligen jätte ont.

4. Sätt någonting över piercingen när du tränar, badar, bastar m.m . Helst ska du inte göra någonting utav dem innom de första 2 veckorna.

5. Ta hand om den VARJE DAG i början, missar du en gång kan det lätt bli att man missar fler och då blir det lätt infektion. Det blir somsagt lätt infektion ibörjan men även efter ett tag.

6. Byt inte piercingen innan du har haft den i minst 6 månader, jag gjorde det och då svullna ju somsagt allting upp. Blir det problem med naveln gå till en navelspecialist och kolla med dom hur du ska göra.

7. Gör det riktigt ont, ta ut den och låt den växa igen, det är inte hela världen och har du kvar den riktigt länge kan det bli ett jätte fult ärr.

Det är inte alla som har/kommer ha probelm med naveln, men vissa har den oturen och får det, så se till att till att ta hand om den väl och håll inte på och slarva då får ni faktiskt skylla er själva om det händer något.

Har ni några fler frågor äre bara att kommentera :)

Tipsen är tagna ur en ett litet häfte man fick med och av egna erfarenheter.


Kommentarer
Postat av: Axelelizabeth

Looking for information and found it at this great site. You have an outstanding good and well structured site. I have been looking for sites like this for a long time. Keep up the outstanding work and thank you.

2011-09-23 @ 07:49:01
URL: http://axelelizabeth.bloghy.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0